divendres, 26 de maig de 2017

Falta d'espai. Un problema de tots. I que la direcció nega.


Resultado de imagen de ensenyament public de qualitatLa imagen puede contener: textoPer què la direcció va informar a inspecció, de la falta d'espai, i que ara diu no fa falta?

La Direcció de l'IES Olorda ha canviat de parer, per què?

La direcció vol anar de la mà quan l'hi convé, per què?

La direcció no veu que la seguretat, va lligada al volum d'alumnes vers a l'espai ones mouen?

En canvi, la direcció veu normal i necessari, gastar 5 vegades més d'aigua, per
regar l'hort, que en calefacció. En aquestes edats, les hormones ja escalfen suficient i els alumnes opten per obrir les finestres?

La direcció veu perfecte la gestió de l'espai, fins a 3 grups fent educació física, les dutxes no son cap problema, això de primària, de primar la cura personal, no ha servit per res quan arriben a l'ESO?

La direcció del centre sap que Sant Feliu de Llobregat es Ciutat Acollidora i que té, matrícula oberta?

La direcció no coneix la llei d'obligatorietat de biblioteca, menjador, m2 per nen?
La cuirassa i posició defensiva de la direcció, està frenant la qualitat del centre. Perquè no permet que l'AMPA subministri taquilles a les aules. Tampoc permet a
l'AMPA pagar els costos de nevera, microones i monitor, per donar compliment a la llei i fer una oferta clara del servei de menjador.

Perquè la direcció ens demana que pintem les ratlles del pati, si el que fa falta és canviar el paviment, per temes de seguretat?

Per què la direcció veu normal que les sortides d'emergències estiguin tancades
amb clau?

Pot ser, que la direcció, tingui altres prioritats, o pot ser que siguem nosaltres els equivocats i realment no faci falta espai, ni millores al centre?

Però per què la direcció ha canviat de parer?

Al gener , la direcció, amb el suport de l'AMPA, es va personar, a inspecció, per
demanar més espai, això va ser el 25 de gener. El centre, dies abans, va demanar a l'AMPA, que per fer pressió a inspecció els hi féssim arribar un document demanant, la falta d'espai, per al curs vinent. 

Exactament, al document, es demanaven 3 aules:
una aula de música, una d'informàtica i un altre per robòtica. Això comportava ficar mòduls i la direcció va ser la que ens va demanar anar tots junts, com d’altres vegades. Inspecció no va dir que no, simplement va dir que no donava temps.

Per què la direcció ara diu que no és necessari més espai?

Com pot ser que la direcció, amb una línia més ( la 5ª), digui que tenim espai
suficient?

Ens va prendre el pèl el 25 de gener o ens el pren ara?

L'AMPA, tant a l'ajuntament, com a direcció i a inspecció, ha estat sempre correcte i coherent amb les seves paraules. Des de l'AMPA, vam permetre la pèrdua de la sala d'actes, de la biblioteca i també de la cantina-menjador, per una necessitat imperiosa i necessària, per al creixement de la demanda de l'escola publica i contents que les famílies vulguin dur als seus fills, el seu bé més preuat, al nostre centre.

El que considerem és que, si al gener ja existia una deficiència d'espais (i la direcció ho veia clar), ara, en incorporar una 5 línia a primer, el problema s'agreuja. És molt fàcil d'entendre, és de matemàtiques elementals (és a dir que la direcció ho ha d'entendre). 

Ja no només és recuperar els espais perduts i la necessitat, que en el seu dia tenia clara la direcció, com són les 3 aules citades amb anterioritat, i és que ara faltaria una aula més per la 5 línia per a desenvolupar correctament i amb garanties de seguretat tot un curs. 

Si això no ho veu la direcció, ni la inspecció, potser els haurem d'obrir els ulls (i no vull que es confonguin les paraules "Per obrir un ou s'ha de trencar la closca").

No ens agrada aquesta actitud mercantilista per part de la direcció.

Per la nostra part ja vam fer un escrit, signat el 24 de gener, un el 10 de març a
direcció i un altre el 19 de maig, data de registre a la inspecció, enviat a l'ajuntament i a la direcció del centre. Els documents, es van difondre, per Facebook i estan penjats al nostre blog, el podeu consultar i comentar, cosa que agrairem, per conèixer el vostre parer i, si és el cas, rebre el vostre suport.

A la direcció, també l'hi hem informat, que si les condicions del centre no milloren, des de l'AMPA no podrem afrontar la gestió dels llibres, ja que el curs passat, va ser caòtic i infrahumà. Vam treballar, en uns espais superreduïts i en condicions pèssimes.

Si no es donen les condicions adequades abans esmentades, des de l'AMPA no ens podrem fer càrrec de l'acollida de les famílies i la venda i socialització de llibres, entre d’altres coses.

Aquesta problemàtica ens afecta a tots i des de l'AMPA demanem el teu suport.
Recordeu que tenim una assemblea oberta el proper dijous 1 de juny a les 18:30, és a dir, podeu assistir tant les famílies dels alumnes actuals com dels nous alumnes que començaran a setembre.

També aprofitem per informar que el "Sopar de Traje" es farà el proper 16 de juny, on esteu tots convidats i on ens ho passarem d'allò més bé. Si algú vol portar la seva banda o els seus instruments, seran benvinguts i la vetllada serà més guay.

Ja us informarem en un proper e-mail, però aneu guardant la data.

Ús agraírem que ús féssiu seguidors del nostre Facebook i del nostre blog , per així fer més difusió de les nostres actuacions i conèixer el suport que tenim de totes les famílies de l'Olorda. 

Fem centre, fem família.