dimarts, 24 d’octubre de 2017

L’educació dels més joves

El Metge de Família anglès, Ronald Gibson, va començar una conferència sobre conflicte generacional, citant quatre frases:
1) “La nostra joventut li agrada el luxe i és mal educada, no fa cas a les autoritats i no té cap respecte pels de més edat. Els nostres fills avui són uns veritables tirans. Ells no es posen drets quan una persona anciana entra . Responen als seus pares i són simplement dolents. “
2) “Ja no tinc cap esperança en el futur del nostre país, si el jovent d’avui pren demà el poder, perquè aquesta joventut és insuportable, desenfrenada, simplement horrible.”
3) “El nostre món va arribar al seu punt crític. Els fills ja no escolten als seus pares. La fi del món no pot estar molt lluny.”
4) “Aquesta joventut està malmesa fins al fons del cor. Els joves són malfactors i ociosos. Ells mai seran com la joventut d’abans. La joventut d’avui no serà capaç de mantenir la nostra cultura.”
Després d’enunciar les quatre cites, el Doctor Gibson, observava com a gran part de la concurrència aprovava cadascuna de les frases.
Va esperar uns instants a què es emmudissin els murmuris de la gent comentant el que expressa i llavors va revelar l’origen de les frases, dient:
La primera frase és de Sòcrates (470-399 A. C.);
La segona és d’Hesíode (720 A. C.);
La tercera és d’un sacerdot (2.000 A. C.);
La quarta estava escrita en un got d’argila descobert en les ruïnes de Babilònia (actual Bagdad) i amb més de 4.000 anys d’existència;
I davant la perplexitat dels assistents, va concloure dient-los:
Senyores Mares i Senyors Pares de família:
Relaxeu-vos, QUE LA COSA SEMPRE HA ESTAT AIXÍ …