dimarts, 14 de febrer de 2017

El canvi en les PAU

Resultado de imagen de PAU universitats


Eliminació de la reforma de la prova de selectivitat PAU 2017

                                       Firma aquesta petició  en Change.org


A quatre mesos de les proves d’ accés a la universitat ( PAU), els instituts es veuen obligats a replantejar-se el pla d’estudis i reforçar els alumnes de 2n de batxillerat que s’enfrontaran a aquelles matèries que entren ara als exàmens que tindran lloc el 13, 14 i 15 de juny.

La recent reforma de les proves de selectivitat PAU aprovada el 22 de desembre de 2016 força els alumnes a examinar-se de la matèria de matemàtiques, llatí, matemàtiques aplicades a les ciències socials o història i fonaments de les arts en funció dels estudis cursats a batxillerat, cosa que redueix les possiblitats de l'alumnat d'arribar a la nota màxima, a més de complicar la mateixa prova. 
Aquesta reforma, aprovada de manera silenciosa i sense informar els alumnes, afecta de manera negativa a tots aquells que s'han preparat unes matèries per a examinar-se de les proves PAU i ara es troben que no poden examinar-se d'allò que volen per a poder accedir amb més facilitat als estudis universitaris que volen cursar.
Aquesta nova normativa implica que els graus amb una nota de tall més alta siguin més difícilment accessibles, cosa que els converteix en elitistes i selectius amb l'alumnat.
Per això demanem que tots aquells que es vegin afectats per aquesta reforma, tant els que hagin de realitzar la prova enguany com aquells que l'hauran de realitzar en anys posteriors es manifestin en contra de la nova reforma, i estiguin atents a les properes manifestacions que es convocaran durant les properes setmanes.


+informació