Es tracta d’una activitat organitzada per la Fundació PRESME en col·laboració amb l’ICE de la UAB i el Centre per Famílies de la Sedeta amb el suport del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.
Es tracta de cinc tallers adreçats a pares, mares i altres familiars d'adolescents entre 12 i 20 anys que cerquin orientació o assessorament i vulguin saber més sobre les problemàtiques adolescents, els riscos i dificultats dels seus fills/es i adquirir noves eines que els ajudin en l'educació dels seus fills.
En aquesta iniciativa s´ofereix als pares i mares la possibilitat d’informar-se i de poder compartir experiències i plantejar dubtes o dificultats amb l'acompanyament de professionals de la salut mental, psicòlegs i psiquiatres, especialitzats en diverses temàtiques relacionades amb l'adolescència.
Es parlarà de la problemàtica de l’ adolescència en general, dels canvis que genera en la dinàmica de les famílies i de qüestions que solen ser motiu de dubtes i d’inquietud: la sexualitat, la comunicació, les transgressions i els comportaments de risc, l’orientació i acompanyament en l’elecció d’estudis.
A cada sessió experts en les diverses temàtiques en faran la presentació, que serà font de debat pels assistents.
Dijous: 13 d’Octubre
Taller
1: Introducció: Què passa amb els i les adolescents?
Què
ens preocupa com a pares?.
A càrrec de Rosa Sellarès. Dra en Psicologia, llicenciada en Pedagogia. Treballa com a psicòloga clínica, en la formació i supervisió d’equips clínics i en projectes comunitaris. És directora de la Fundació PRESME (Pro Educació i Salut Mental).
Dijous: 27 d’Octubre
Taller
2: Sexualitat: com abordar-la amb els nostres fills?
A
càrrec de Dra.Rosa Ros llicenciada en Medicina amb formació sobre ginecologia, anticoncepció i sexualitat dels adolescents i joves. És experta en Educació per la Salut i Formació sobre salut mental i adolescència i la seva implicació en la reafirmació de la identitat personal i sexual. Responsable durant 10 anys del Servei públic de Planificació Familiar a l'Hospitalet de Llobregat i directora del Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat de l'Assoc. de P.F. de Catalunya i Balears des de 1992 fins octubre de 2014, ha estat docent en mestratges i postgraus Universitaris i programes de Formació continuada per a professionals. Ha escrit diferents articles sobre l'adolescència i salut sexual i ha coordinat material didàctic divers.
Dijous: 10 de Novembre
Taller
3: Autoritat, límits i problemes de conducta.
A
càrrec de Jorge Tió llicenciat en Psicologia Clínica (UB), psicoanalista i membre de la Sociedad Española de Psicoanálisis-International Psychoanalytic Association (SEP-IPA). Coordina des de 2005 a 2015 i n’és psicoterapeuta des dels inicis de l’Equip d’Atenció al Menor de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver. Supervisa diversos equips d’atenció social i salut mental de la xarxa pública a Catalunya. És docent de Masters Universitaris (UB), estudis de postgrau en psicoteràpia d’orientació psicoanalítica i atenció a l’adolescència. Ha escrit diversos articles sobre psicoteràpia psicoanalítica i adolescència en compilacions i revistes especialitzades i és coautor del llibre “Adolescencia y Transgresión” de l’editorial Octaedro.
Dijous: 24 de Novembre
Taller
4: La Comunicació amb l’adolescent: El funcionament adolescent. Quan
preocupar-se. Prevenció de conductes addictives.
A
càrrec d’Albert Chamorro llicenciat en psicologia (UB) i especialista en clínica. Té formació cognitivo-conductual (Universitat de Liège, Hospitals CHU i Bois de l’Abbaye, Liège, Bèlgica) i psicodinàmica (Institut Pere Mata, Reus, i Fundació Vidal i Barraquer, Barcelona). Ha treballat tant en l’àmbit privat com a la xarxa pública, tant en adults (CSMA de Vilafranca del Penedès) com en infantojuvenil (Fundació Vidal i Barraquer). Des de fa sis anys treballa com a psicòleg clínic de l’Hospital de Dia per Adolescents de Sarrià del grup CHM Salut Mental.”
Dijous: 15 de Desembre
Taller
5: Com ajudar en la tria dels estudis.
A
càrrec de Josep Ramon Domingo diplomat en Ciències de l’Educació. Ha estat cap d’estudis d’ESO a un Institut i tutor, a més de tècnic en diferents projectes d’orientació professional. Des de fa anys i en l’actualitat és Orientador, avaluador i formador de formadors al Consell de la Formació Professional de Barcelona, i Tècnic de suport a l’orientació en les transicions, del Consorci d’Educació de Barcelona.
Horari:
18.15 a 20:00 hrs
Servei per a
Adolescents i Famílies
Sant Antoni M.Claret,
64-78. Barcelona
Inscripcions: Fundació PRESME
T. 93 213 38 99
(de 9h a 14h o bé:
fpresme@gmail.com)
Entrada Gratuïta.
Aforament limitat, les inscripcions s’atendran per rigorós
ordre.
: